Informujemy, iż jedyny na trasie BUFET, a więc punkt żywieniowy i punkt nawadniania, będzie znajdował się NA 30 KILOMETRZE od startu każdego kółka. Punktu przelotowego za linią mety, który funkcjonował na naszych poprzednich Supermaratonach, w tym roku nie będzie. Takie decyzja spowodowana jest względami bezpieczeństwa, aby tuż za metą nie powodować niebezpiecznych sytuacji.
Jednocześnie bardzo prosimy wszystkich uczestników o szczególną ostrożność i zachowanie bezpieczeństwa przy przejeżdżaniu obok bufetu oraz pobieraniu żywności i picia. Jest to szczególnie niebezpieczne miejsce i warto uważać na siebie i innych, aby wszyscy szczęśliwie i bez przygód dotarli do linii mety.
Bardzo rozsądna decyzja! Kto to widział pić i jeść przy Start/Meta, tutaj mogą podać bidony znajomi!
Bufety powinny być oddalone nie więcej niź 50 km od siebie. Odległość 70 km to ponad 2 h jazdy, 1.5L wody z 2 bidonów przy upalnej pogodzie nie wystarcza. Sam dośwadczyłem odwodnienienia z tego powodu.
Uwazam, ze to nie jest fair. Płacimy 100 zł wpisowego właśnie za punkty zywieniowe, pomiar czasy i bezpieczeństwo. Co za problem zrobić punkt , chocby tylko z wodą 1 km za startem/metą? Na co idzie zatem niemała kasa z wpisowego?